diumenge, 14 de febrer del 2016

Imatges nadalenques

Carrer Sepúlveda. Barcelona.


No sabem si aquesta exaltació nadalenca la fa algú al que realment li agraden tots els aspectes de les tradicions de les festes, tant pagans com religiosos o algú que la reivindica com arma ideològica davant, segons el seu parer, de l'increment de nous grups de caràcter polític i social que presenten una evident laïcitat en la pràctica dels costums. Si és així, això podria ser per a ell un tema preocupant i enutjós, suposem, des del seu punt de vista, és clar.
Aquesta teoria de la reivindicació ideològica pot quedar reforçada pel fet que hem trobat també per carrers propers i llunyans a la zona de la pintada, una altra (que no mostrarem) on es veia un "Viva España" amb el mateix tipus de lletra, asseguraríem que realitzat per la mateixa ma. Llavors, aquest "Viva la Navidad" significaria la defensa d'un tipus de país amb uns valors conservadors  determinats.

Rambla de Badal. Barcelona.


Diferents ornaments amb motius de tradició religiosa nadalenca que surten de la normalitat de les figures en volum de Reis i Papa Noel que veiem més sovint. El primer es diferencia de l'estandardització per aquest format de banderola amb el motiu de l'Adoració tan acolorit. Els altres presenten una càrrega de contingut molt més religiós.




Carrer Daoiz i Velarde. Barcelona.


Una llar que ho vol tot. Els dos portadors de desitjos els hi poden correspondre. I en tot cas que un dels equips consideri no merescuda la demanda, sempre podria ser l'altre el que satisfaci les seves demandes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada